top of page

 

 

 

Christine is heel lief en ik mocht van alles doen met kleuren, knutselen en spelletjes. Ik ben minder bang voor honden geworden, ik weet dat ik de baas ben en niet de hondjes.

Sarah (7 jaar)

 

Ik ben naar Christine gegaan omdat ik problemen had met het omgaan met

kinderen, ik had vaak ruzie en werd om kleine dingen boos werd.  Tegen Christine

kon ik alles zeggen; van kleine dingen die me dwars zaten maar ook dingen die ik

juist fijn vind. Wat ik bij haar heb geleerd is dat ik trots  mag  zijn op wie ik ben en

wat ik kan. En ik heb ontdekt  wat ik belangrijk vind in mijn leven en dat niemand

kan veranderen hoe ik wil zijn. Daardoor ben ik dingen gaan oppakken die voor mij

belangrijk zijn. En nu voel ik me een stuk beter.

Lara (13 jaar) 

 

Na een aantal keren bij Christine te zijn geweest kan ik weer lekker slapen.

Joy (11 jaar)


Ik kwam bij Christine omdat  ik veel last gehad van boosheid/agressiviteit. Ik werd erg snel boos op de mensen die het dichts bij me staan. Mijn moeder, oma, vriend etc. Dit kon niet langer dus ben ik zelf naar de dokter gestapt en die heeft mij doorverwezen naar Christine. 

Toen ik Christine voor de eerste keer ontmoette voelde het gelijk vertrouwd. Ze is open, sociaal en  dat vond ik erg fijn. We hadden 1 keer in de week of in de 2 weken een afspraak. En ze is ook nog met mama in gesprek geweest. Tijdens de afspraken kwam ik erachter waar  de boosheid vandaan kwam en hebben we uitgevonden hoe ik ermee om kan gaan zodat ik de boosheid voor kon zijn. 

Christine werkte met leuke materialen zoals playmobil poppetjes, dieren, kaarten. Dankzij Christine weet ik nu hoe ik kan voorkomen onnodig boos te worden. Natuurlijk gaat dit ook wel eens mis, maar ik heb ook geleerd dat boosheid niet altijd fout is, maar ook een stukje verdediging is. 

Evi (17 jaar)

 

 

Ervaringen van ouders

 

 

Onze dochter had een zeer negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen en had moeite met in slaap te vallen.  Met een duidelijke aanpak is Christine met onze dochter aan de slag gegaan. De creatieve  werkwijze  sloot erg goed aan bij onze dochter. Haar zelfbeeld werd stukken positiever en ze kreeg ook meer zelfvertrouwen. Na enkele weken lukte het onze dochter ook om beter in slaap te komen. Naast de gesprekken met onze dochter zijn er ook enkele oudergesprekken geweest. Deze gesprekken hebben we ook als zeer positief ervaren. We zijn blij dat Christine op ons pad is gekomen.

Christel en Patrick

 

 

 

Ik werk zelf in de jeugdzorg, maar toen ik zag dat mij eigen jonge puberdochter zich moeilijk

staande kon houden bij het starten op de middelbare school heb ik hulp gezocht

Christine keek naar mijn dochter zoals ze was en kon aansluiten bij de denk/ en

gevoelswereld van mijn kind. Ze liet me bewust worden van de sterke kanten van mijn dochter,

ik was dat blikveld eigenlijk zelf een beetje kwijtgeraakt door de gebeurtenissen die zich voor

hadden gedaan. Door de manier waarop Christine met me mee dacht en uitlegde merkte ik dat

ik zowel de sterke en kwetsbare kanten kon ´omarmen´ vervolgens kon ik mijn dochter beter

steunen daar waar het nodig was. Maar vooral kan ik mijn dochter zichzelf laten zijn.

Hierdoor kan ik mijn zorgen ook een beetje loslaten en mijn dochter voelt dat.

Karin

 

 


Onze dochter worstelde met negatieve gevoelens over het hebben van dyslexie. Ze heeft bij Christine geleerd om haar gevoelens hierover boos, angstig en verdrietig te benoemen. Ze heeft deze gevoelens gekoppeld  aan een symbool zodat ze het visueel kon maken. Hierdoor kon ze beter met haar negatieve gevoelens omgaan. Zodat ze rust heeft gekregen in zichzelf en weer als  een vrolijk en opgewekt kind de wereld in gaat. Wij hopen dat Christine nog meer kinderen mag helpen met haar geweldige en persoonlijke betrokken manier van werken.

Wiljan en Saskia

 

 

 

Christine liet me inzien dat ik te vaak als ex echtgenote dacht en sprak en niet als ouder van mijn kind. Dat heeft me heel veel geholpen. Want ook al wil je het voor je kind het allerbeste doen, het lukt niet altijd en dan zet zo’n gesprek je toch weer even terug naar de basis.

Moeder van Evi

 

Wie ben ik?

 

Wat goed dat je mijn website hebt gevonden!

Ik hoop dat je hier vindt waar je naar op zoek bent.

 

Mijn naam is Christine Lubse. Ik werk al 20 jaar mét en vóór kinderen/jongeren tussen de 8 en 18 jaar, gewoon omdat daar mijn kracht ligt.  Momenteel werk ik naast mijn eigen praktijk 'JIJ Groeit' 3 dagen per week als integratief kinder-en jeugd therapeut bij het Eindhovens Psychologen Instituut (EPI). Daarnaast heb ik me gespecialiseerd tot EMDR therapeut.

Ik ben een positief ingesteld persoon (vraag maar aan onze tweeling die op de middelbare school zit). Ik werk graag o.a. met oplossingsgerichte therapie. Ik sluit daarmee aan bij de sterke eigenschappen van kinderen en jongeren. Tijdens de therapie onderzoeken we ook dingen waar je  last van kan hebben in het dagelijks leven; denk hierbij aan boosheid, angst en negatief denken over jezelf. Deze 'lasten' onderzoeken kan  af en toe pittig zijn. Maar bedenk: coaching of therapie is af en toe geen pretje, maar lachen mag!

 

Speciaal voor ouders

Ik heb een sterke motivatie om met kinderen en jongeren te werken,

omdat er in deze levensfase veel dingen gebeuren. Wanneer een kind last heeft van minder leuke gebeurtenissen of nare gevoelens wil ik graag samen onderzoeken hoe we deze last kunnen verminderen, zodat hij/zij niet jarenlang met vervelende gevoelens blijft rondlopen. Noem het  mijn missie ☺. 

 

Praktische informatie

De Post HBO Opleiding Integratief Kinder-en Jeugdtherapeut en Jongerencoach heb ik gevolgd en afgerond bij BGL en Partners in Hoofddorp.

Mijn verdere opleidingen en diploma's:

EMDR therapeut, BIVT (trauma verwerken)

Psycho sociale basiskennis, Energieschool

Beelddenk -en  Ik leer anders coach (anders leren voor kinderen met dyslexie!).

Matrix coach (speciaal gericht op verminderen van angsten)

Meditatie en Mindfulness met kinderen,  Arterra opleidingsventrum

Cursussen en workshops

Eerste hulp aan baby's en kinderen, Rode kruis

Workshop Sandplay, Theresa Foks-Appelman

Oplossingsgericht werken volgens Kids Skills, ben Furman

Het vak Therapeut vind ik waanzinnig boeiend daarom blijf  ik me voortdurend inlezen en bijscholen.

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging VVVK en RBCZ; daardoor is er de mogelijkheid voor cliënten om de therapie (gedeeltelijk) vergoed te krijgen van de verzekering. 

 

 

Ervaringen van kinderen

 

bottom of page