top of page

Lieve ouder(s),

Jouw kind is (al een tijdje) onzeker, worstelt met zijn/haar zelfbeeld en jij maakt je grote zorgen.
Wellicht voelt jouw kind zichzelf niet goed genoeg, reageert (hoog) gevoelig of vindt het lastig om iets te ondernemen. Het kan ook zijn dat jouw kind opeens
slechter slaapt. Jij denkt alleen maar; 'jeetje wat is hier aan de hand?' Je wil er voor hem/haar zijn, maar wat je ook doet of zegt, het lukt je niet. Sterker nog, wat je zegt, werkt averechts en je denkt: 'dit komt voorlopig niet goed.' 

Weet, je staat er iet alleen voor. Ik kijk graag met je. 

Worstelen met je zelfbeeld gaat meestal over intelligentie, sociale waarde, uiterlijk of maatschappelijke status. Voor de helderheid schets ik hieronder enkele voorbeelden. Natuurlijk kan het negatieve zelfbeeld van jouw kind ook een andere oorsprong hebben.

Intelligentie:
Jouw kind vindt zichzelf niet goed genoeg bij schooltaken. Het kan zijn dat het bang is om een presentatie te geven of waanzinnig gestrest is voor een toets.  Ook kan dyslexie of dyscalculie het zelfbeeld behoorlijk in de weg zitten.

Sociale waarde:

Je kunt ook bezorgd zijn omdat jouw kind (hoog) gevoelig is (HSP/HSS). Wellicht vangt je kind te veel signalen en prikkels op uit de omgeving (of sociale media) waaraan het wil voldoen. Of loopt je kind op zijn/haar tenen omdat het iedereen naar de zin wil maken (please gedrag) of dat het vaak aan zichzelf twijfelt.

Uiterlijk:

Het kan ook zo zijn dat jouw kind uren voor de spiegel staat te dralen en zich tien keer omkleedt voordat het de deur uitgaat. Of nog vervelender dat je kind de deur helemaal niet meer uitgaat, omdat het zo onzeker is over zijn/haar uiterlijk.

Maatschappelijke status:

Wellicht heb je zorgen, omdat jouw kind worstelt met een lichamelijke aandoening zoals b.v. diabetes, astma of terugkerende buikpijn. Je merkt dat jouw kind het lastig vindt om hier in het dagelijkse leven mee om te gaan. Want naast het feit dat het voor zijn/haar ziekte moet zorgen, wil het ook een zo normaal mogelijk leven leiden. (Voor kinderen met diabetes werk ik samen met 4kids2tell).
 

Zeg tegen jouw kind dat het niet alleen is. Samen kunnen we onderzoeken wat er nodig is zodat het leven makkelijker wordt.

Anker 1
DSC07238 vierkant (klein bestand).jpg
bottom of page