top of page

Voor ouder(s)

Kinderen en jongeren maken in hun leven van alles mee. Dit zijn vaak plezierige gebeurtenissen, maar soms is het een schokkende of ingrijpende ervaring. Gelukkig verwerkt een groot deel van de kinderen dit op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich problemen na deze gebeurtenis(sen).

EMDR
Deze methode kan ingezet worden wanneer jouw kind probleemgedrag laat zien, waarvan vermoed wordt dat het te maken heeft met een eerder meegemaakte, ingrijpende gebeurtenis. EMDR werkt vaak snel, maar kan ook best intensief zijn. Ik zal daarom niet alleen vertellen wat er gaat gebeuren, maar ook uitgebreid bespreken hoe je kind na de therapie zijn emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven. EMDR zorgt ervoor dat het voor een kind steeds gemakkelijker wordt om aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden van de gebeurtenis en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Alle effecten van de therapie dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring een 'normaal' plekje krijgt in het leven van je kind.

Welke leeftijd?
Toepassing van EMDR is mogelijk bij kinderen van alle leeftijden. Ik richt me met de EMDR op jongeren tussen de 10-23 jaar. Wanneer jouw kind jonger is en je denkt dat ik toch iets voor jullie kan betekenen. Neem dan gerust contact met me op dan bespreken we samen of ik iets kan doen.

 

DSC07182.JPG
bottom of page