top of page
Anker 1

Moeder-dochter workshop

Ken je dat gevoel, dat je je zorgen maakt over jouw dochter en dat je echt op zoek bent naar verbinding?  Wanneer ze thuis komt, zit je klaar met een kopje thee en je vraagt hoe haar dag was. Ze loopt direct naar de koelkast, duikt erin en loopt met een deel van de inhoud naar boven. Weg mogelijkheid tot verbinding, weg mogelijk om tot elkaar te komen.

En dan opeens tijdens het uitruimen van de afwasmachine (of tijdens het afwassen) is de verbinding er spontaan en geeft ze een kijkje in haar gedachten wereld en ontstaat er een mooi gesprek.

Het is zo belangrijk om deze momenten met beide handen aan te grijpen OF ze juist zelf te scheppen.
Want wat we al een tijdje op onze boerenklompen aanvoelen, is uit onderzoek van Gonneke Stevens hoogleraar Adolescent Health and Wellbeing aangetoond; onze meiden ervaren steeds meer mentale problemen. Ze zijn zenuwachtiger, banger, ongelukkiger, stellen hoge eisen aan zichzelf en piekeren veel.  Het is van belang om o.a. in de opvoeding het zelfbeeld van de meiden te verbeteren.  Tja… als moeder wil je natuurlijk niets liever, want je maakt je zorgen maar je komt er gewoon niet altijd doorheen.

Bedenkt,  je hoeft het niet alleen te doen lieve moeder. We kunnen samen het onderlinge contact versterken en zorgen dat ze kan groeien. En daarbij ben JIJ de krachtigste tool, want onze meiden hebben moeders gewoon nodig en ik geef jullie hierbij graag een kapstok.

Want:  Opvoeden is geen lege emmer vullen, maar een vuurtje ontsteken.
            Griekse filosoof Haraklites (544-483 v Chr.)

Tijdens de ‘moeder dochter workshop’ gaan jullie shoppen in jullie eigen gevoelens.  En het leuke is daar gebruiken we een kledingrek voor (we zijn en blijven vrouwen;-).

Meer weten? Neem gerust contact op!

uitroepteken.png
bottom of page